Ивет Лалова се среща с диабетни пациенти в Пловдив

Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще се срещне с диабетни пациенти днес в Пловдив. Инициативата е част от образователната кампания „Открито за диабета“, на която тя е лице от миналата година.
Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.  
Организаторите на кампанията осигуриха и безплатно измерване на кръвна захар в Пловдив.
Паралелно с това днес от 18 часа в Дом на културта „Борис Христов“ ще бъде организирана безплатна образователна лекция „Диабет под контрол“ от  проф. Мария Орбецова. Посетителите ще научат начините за превенция и първите симптоми на заболяването, както и как диабетните пациенти могат да постигнат добър контрол на заболяването, за да водят пълноценен начин на живот. На място ще бъде извършвано безплатно изследване на гликиран хемоглобин.  
Гостите на събитието ще се срещнат и с посланика на „Открито за диабета“  Ивет Лалова, която ще разкаже как самоконтролът помага както в спорта, така и за преодоляване на препятствията, които животът ни поднася.
Българска асоциация диабет