Община Куклен привлича таксиметрови компании

Животът

26-11-2016, 14:35

Снимка:

община Куклен

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заработи първата млечна кухня в Куклен

Основният метод на работа е намиране на най-безболезнения начин за погасяване на старите задължения

Община Куклен очаква да привлече интерес към таксиметрови компании, след като Общинския съвет гласува годишната такса за таксиметров автомобил да бъде 300 лева.
Администрацията запази размера на местните данъци и такси и няма да прибегне до тяхното увеличаване. Причината е добрата събираемост.
„За първото шестмесечие успяхме да съберем повече, отколкото за цялата предходна година като сума. Спрямо плана ни се движим доста добре – над 60% събираемост имаме към този момент. Това е благодарение на някои от усилията, които положихме с изпращане на покани за погасяване на стари задължения, нещо което не се е правило през годините. Това е една от основните причини, които повишиха събираемостта.”, обясниха от общинската администрация.
Заради по-ниския налог, вече е проявен интерес от таксиметрови компании, които искат да развиват своята дейност в общината.
На този етап не се предвижда някакво повишаване на местните данъци. В момента се подготвя наредба за вкарване на новия данък за таксиметровите превози, който беше въведен с новия закон за местните данъци и такси и беше делегиран към общините да го събират. Наредбата е приета от  Общинския съвет.
„Парите никога не стигат за съжаление, но нашият стремеж по отношение на бюджета е да държим строга бюджетна дисциплина, така че да има баланс между разходи и приходи, за да не изпадаме в ситуации на задължение и преразход на бюджета”, съобщиха още от администрацията.
Основният метод на работа е намиране на най-безболезнения начин за погасяване на старите задължения.