Приключиха иновационните седмици на ДГ "Славейче"

Животът

26-11-2016, 16:50

Снимка:

ДГ № 27 „Славейче”

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празник на тиквата подготвят в старозагорската детска градина № 10 „Светлина“

Всички участници получиха за показаните спортни умения грамоти и вкусни награди

Екипът на детска градина № 27 „Славейче” разработи проект за осем иновационни седмици.  В мероприятията, организирани през тези седмици родители, учители и деца участваха заедно. Първата седмица се проведе в периода 24-28 октомври и бе посветена на науката. Целта бе у децата да се формира вярна, научна представа за света, който ни заобикаля, както и да се провокира у тях желание за повече знания и умения. Всички заедно изследваха, експериментираха и правиха първи крачки в света на науката.
С помощта на родителите, които дариха лабораторни уреди и инструменти за експериментална работа в ДГ бе създаден и открит кабинет на науката. Там децата ще продължат да се занимават и да откриват чудесата на света.
В Седмицата на спорта (07-12.11.2016г.) първият ден бе посветен на здравословното хранене. Малките деца изработваха сандвичи със здравословни продукти, които с голямо желание и фантазия подредиха на изложба. Родителите с много творчество и въображение се включиха със свои аранжировки от плодове и зеленчуци, които декорираха в кътове.
Сряда бе много вълнуващ ден за всички деца от детската градина. Проведоха се срещи със волейболистите от ВК „Добруджа07” Жулиeн Георгиев и Светослав Арнаудов, които демонстрираха на малчуганите основни елементи от волейболната игра. Следващата среща бе със спортистите баскетболистите БК „Unstoppeblе”,Адриана Георгиева и състезателят по баскетбол Константин Тодоров, които демонстрираха играта баскетбол с помощта на децата от БК в ДГ, чийто ръководител е г-жа Адриана Георгиева. Срещата приключи с представянето на спорта карате и състезателите от КК „Самурай” с техния ръководител Янко Соколов, които предизвикаха силен интерес у децата.
Ползотворна и много интересна бе срещата с ученици и учители от Спортното училище „Г.С.Раковски” гр. Добрич, където децата наблюдаваха тренировка по вдигане на тежести, борба и бокс. Запознаха се с Даяна Димитрова- европейски шампион на България по вдигане на тежести и Драгомир Стойчев – републикански шампион по борба.На децата се даде възможност да опитат да вдигат тежести, да се боксират и да опитат различни елементи от представените видове спорт.
Кулминацията на всички прояви през изминалата седмица бе спортния празник, който се проведе във физкултурния салон на детската градина. Всички участници получиха за показаните спортни умения грамоти и вкусни награди. 
В съботния ден родители, деца и учители присъстваха на волейболната среща между ВК „Добруджа 07” и ВК „Тетевен волей”.