Десислава Атанасова: Наши партньори са българските граждани

По думите на Атанасова новоизбраният президент Радев отишъл на опера, докато бушувал бунтът в Харманли

В рамките на този кабинет ГЕРБ няма да участва в нов кабинет. Позицията ни не е променена - ГЕРБ няма да вземе мандат. Сега е времето рулетката да се завърти и да се направи служебно правителство. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването Офанзива по Канал 3.

Атанасова коментира изказванията на Патриотичния фронт, че ако се формира нов кабинет, в него премиер не трябва да е Бойко Борисов: „Това е тотална наглост от страна на хора, които до вчера бяха наши партньори”.

„Борисов не е сърдит, БСП да се фокусира върху собствените си лидери, защото ако аз коментирам грешките на Радев - само за последните дни те станаха много. Президентът Плевнелиев никога не си е позволил да посещава партиен пленум. Радев каза, че ще бъде обединител на всички българи и отиде и благодари на БСП за победата в битката. Това де не е партизанско движение!”, възмутена бе Атанасова и подчерта, че докато е бушувал бунтът в бежанския център в Харманли, бил на опера. А „Докато Нинова е спяла в топлото си легло, Борисов е бил в лагера”, коментира тя.

„Правихме компромиси с Реформаторския блок, защото в последната една година не знаехме на кои гласове можем да разчитаме”, заяви още депутатът от ГЕРБ. 

„Нашите партньори не са Радан Кънев, Каракачанов или Нинова. Наши партньори са българските граждани”, категорична бе Атанасова.