Предстои проектиране на гара Стара Загора

Финансирането на двата проекта е от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"2014-2020 г.

ДП "Национална компания Железопътна инфраструктура" обяви търг за проучване, изготвяне на идейни проекти и технически спецификации за възлагане на инженеринг на два обекта: "Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора".

Сред дейностите, включени в позиция 1 "Проучване, изготвяне на идеен проект и техническа спецификация за възлагане на инженеринг на обект "Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора", са:
-Aрхитектурно и конструктивно заснемане на приемно здание Стара Загора, пост 1, пост 2, пешеходен подлез и перонни покрития на 2-ри и 3-ти перон.
-Пълно техническо обследване на приемно здание Стара Загора, пост 1, пост 2, първи перон, пешеходния подлез, перонните покрития на 2-ри и 3-ти перон и външните комуникации по всички проектни части.
-Конструктивна експертиза на носимоспособността на носещата конструкция на приемно здание гара Стара Загора, пешеходния подлез и перонните покрития на 2-ри и 3-ти перон. - -Изготвяне на технически паспорти.
-Разработване на идеен проект и технически спецификации за изпълнение на инженеринг на гаровия комплекс Стара Загора и други.
Стойността на позиция 1 е 156 500 лв.

Финансирането на двата проекта е от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"2014-2020 г.
Оферти се приемат до 16.45 на 27 декември 2016 г. Ще бъдат отворени в 10 часа на 28 декември 2016 г.