ПСФК "Черноморец Бургас" обяви фалит

Спорт

27-11-2016, 10:31

Снимка:

burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юношите на "Черноморец" с втора поредна победа

Загубите са колосални - 85 млн.лв.

ПСФК Черноморец АД обяви фалит. Решението е било взето на извънредно Общо събрание на дружеството. Дълговете на „акулите" с днешна дата възлизат на 27 млн. лв. Цифрата на загубите пък е колосална - 85 млн. лв. Очакванията са в клуба да влезе синдик, по подобие на фалиралия автентичен ЦСКА.
„Меридиан мач" припомня, че само допреди няколко години ПСФК Черноморец се бореше за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Проектът бе стартиран с назначаването за старши треньор на Красимир Балъков. По времето, когато легендарният български халф бе вся и всьо на „Лазур" в клуба се изсипваше „златен" дъжд. Даваха се баснословни суми, освен за трансфери и заплати, така и за всевъзможни странични неща, от които едва ли имаше и най-малка нужда. Така например в града се носят слухове, че човекът, носещ костюма на талисмана на отбора - акулата Шарки, е прибирал по 3 бона на месец.
В крайна сметка, обаче парите свършиха, а отборът започна стремглаво да се срива. В момента „сините" се подвизават в „А" Областна футболна група, но по всичко изглежда, че участието им там също е към своя край.