„Форбс“ подреди холивудските провали в класация

В листата влизат филмите претърпели най-големи загуби в световния бокс офис

Американско списание Forbes публикува "Големите провали на Холивуд" - списък на най-неуспешните филми през 2016.

Водач в антирейтинга стана научнофантастичния филм "Макс Стйл" (Max Steel) на режисьора Стюарт Хендлър с Бен Уинчел и Анди Гарсия. Той спечели смешните 4.4 милиона долара в световен мащаб, а бюджетът му е 11 млн.

На второ място е филма "Свободния щат" с Матю Макконъхи, който събра едва 23 милиона долара, а разходите по заснемането му са в размер на 50 млн. Третото място заема лентата "Поп звезда: Никога не спирай" с Анди Самбърг. Филмът с бюджет от 20 милиона долара спечели само 9,5 млн.

В петте най-големи хита картина "Гордост и предразсъдъци и зомбита" (16,4 милиона долара, с бюджет от 28 милиона), както и анимационен филм "Рачет и Кланк" (11,8 милиона долара, с бюджет от 20 милиона).

След тях в списъка следват "Шпионин по съседство" (26.9 милиона долара, с бюджет от 40 милиона), "Кристин" (24,9 милиона долара, с бюджет от 35 милиона), "Братя Гримсби" (28.7 милиона долара в бюджет от 35 милиона) и "Сноудън" (34.3 милиона долара, с бюджет от 40 милиона). Фаталната десетка на провалите затваря "Лумис Фарго" (22 милиона долара с бюджет от 25 милиона).