Рехабилитират водоснабдителната и канализационна мрежа на Асеновград

Днес се състоя официалната церемония по поставяне началото на строителните работи по проекта за рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа с изграждане на пречиствателна станция за отпадни води на Асеновград. 
С „Хубава си моя горо” в изпълнение на седемгодишната Лилия Линова от Асеновград започна церемонията пред читалище „Родолюбие” под падащия сняг в града. В своята реч кметът на общината изложи в хронологичен ред историята на проекта през годините, докато се стигне до фактическото му реализиране днес и благодари на всички, ангажирали се във времето с неговото осъществяване.
Думи на приветствие към гражданите и ръководството на общината изказаха и народните представители Манол Генов и Джевдет Чакъров, както и главният секретар на областната администрация Борислав Димов.
Церемонията завърши с отслужване на водосвет от архиерейски наместник отец Йордан Гергиев и свещенници,  и със символична „първа копка” официално бе даден старт на строително-монтажните дейности по водопроводната и канализационна мрежа на гр. Асеновград.