Община Добричка ще насърчава бизнеса

Със сертификат за инвестиция - клас В

Община Добричка ще насърчава бизнеса да открива нови производства и работни места с издаване на сертификат за инвестиция - клас В. Това предвижда проект за нова общинска наредба, която е предложена за обществено обсъждане, съобщава БТА.
Кметът на общината ще може по искане на инвеститора, придобил сертификат, да извършва продажба на недвижим имот - частна общинска собственост, без търг или конкурс, само с решение на общинския съвет. Така ще може да бъде учредявано и възмездно ограничено вещно право върху недвижим имот по мястото на инвестицията.
Инвеститорите ще бъдат насърчавани не само при създаване на ново предприятие, но и при разширяване и разнообразяване на вече съществуващо производство с нови продукти. Общината ще обслужва инвеститорите със сертификат В в съкратени срокове - с една трета по-бързи от предвидените в нормативните документи.
Наредбата предвижда инвеститорите със сертификат да могат да се възползват и от индивидуално административно обслужване. С предвижданите насърчителни мерки общината цели да създаде по-благоприятен инвестиционен климат.