В район „Искър“ се проведе концерт, посветен на Международния ден на инвалидите

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков и общинските съветници Лорита Радева и Анна Стойкова от ПП ГЕРБ, се срещнаха с гостите

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков и общинските съветници Лорита Радева и Анна Стойкова от ПП ГЕРБ, се срещнаха с гостите на организирания от района концерт, посветен на Международния ден на инвалидите – 3-ти декември, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Инициативата бе организирана съвместно с Дружеството на инвалидите от с. Бусманци - район „Искър“. Гости на събитието, което се проведе в Дома на културата „Искър“, бяха представители на Дружествата на инвалидите в района, на Дружеството в с. Казичене , председателят на Българската асоциация на хората с увреден слух Иванка Йовкова и представители на новосъздадения Клуб на хората с увреден слух, за които бе осигурен жестомимимичен превод.
Представителите на ПП ГЕРБ пожелаха здраве на гостите на концерта и заявиха удовлетворение, че изграденото доверие и осъществените съвместни инициативи на района с дружествата на инвалидите дават своите положителни резултати. „Уверен съм, че заедно с вас имаме и силата, и подкрепата, и идеите да подобряваме достъпността на средата в района за хората с увреждания. И това е задача, която си поставяме да продължим и през следващата година“, подчерта кметът Ивайло Цеков.
„Прекрасно е, че освен в решаването на проблеми, имаме и своите празници заедно. Заразителна и мотивираща за нас е вашата енергия, вашата активност и вашето доверие. Не се успокояваме с постигнатото. След създаването на Клуба на инвалидите и пенсионерите в района, следизградените рампи и асансьори за деца с двигателни проблеми в няколко от училищата в района, след подкрепените ваши пътувания в страната, поетични и кулинарни празници имаме още идеи за съвместната ни работа. Бъдете здрави, за да ги превръщаме в реалност“, пожела Лорита Радева.
Вълнуващи коледни празници, здраве и успешна съвместна работа пожела Анна Стойкова и сподели, че като общински съветник от друг район приветства добрите взаимоотношения на района и дружествата на инвалидите и пожелава успех и на следващи инициативи.
На събитието присъстваха зам.-кметът на район „Искър“ доц.д-р Петър Моллов и служители на районната администрация.