Шахматен турнир обедини ученици от десет пловдивски училища

Целта на мероприятието бе да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време

Шахматен турнир под надслов: „Мечтай, планирай, реализирай – живей истински!” за трета поредна година обедини ученици от десет пловдивски училища. В него участваха тийнейджъри от 8 до 12 клас, както и деца от Шахматен клуб „Пловдив”.

Участниците се състезаваха при спазване на „Феър Плей“ правилата на шахматната игра. След близо 5 /пет/ часа в оспорвани шахматни двубои и показана висока класа на участници и съдии, бяха излъчени победители в 8 /осем/ категории. Състезателите се бориха в шест категории за индивидуално класиране:  деца до 10г., деца до 12г., ученици от 8-ми клас, 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас и две категории за отборно класиране по училища: ученици 8-9 клас и 10-12 клас. В отборното класиране I-во място зае отбора на ЕГ „Пловдив“, II-ро място – ПГЕЕ – Пловдив и на III-то НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив.

Класирането за Купата на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив се осъществи от професионални съдии от Шахматен клуб „Пловдив“, с главен съдия МС Илияна Полендакова – международен съдия на ФИДЕ.

Целта на мероприятието бе да се покаже една различна алтернатива на младите хора за уплътняване на свободното време, чрез интелектуална, спортна и творческа ангажираност в борбата с наркотичните и Психоактивни вещества /ПАВ/.

За всички участници в шах турнира бяха подготвени награди – индивидуални  и отборни, които връчи Председателят на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив - Живка Йовчева.