"Първи стъпки в бизнеса“ – безплатен семинар по предприемачество в Пловдив

Създадохме формата „Първи стъпки в бизнеса“ с желанието да изградим и насърчим предприемаческата среда в Пловдив

На 10.12.2016 г. от 10:00 часа, в Аула 1 на Технически университет – Пловдив ще се проведе шестото издание на безплатния семинар по предприемачество „Първи стъпки в бизнеса“, целящ да срещне хора от практиката с млади предприемачи, професионалисти от различни сфери, студенти и всеки, който желае да научи повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.
“Създадохме формата „Първи стъпки в бизнеса“ с желанието да изградим и насърчим предприемаческата среда в Пловдив. След вече пет успешни издания от 2014 година до сега съм изключително радостен, че към събитието има голям интерес и е устойчиво във времето. В бъдеще имаме желание да разчупим формата и той да стане и много по-практически ориентиран”, сподели мениджъра на проекта – Петър Дяксов, вицепрезидент на JCI Bulgaria.
Ето и някои от лекторите на „Първи стъпки в бизнеса“, с които участниците ще имат възможност да се запознаят в събота:
Анита Класанова е създателят на био десертите Roobar и Kookie Cat, графичен дизайнер и хранителен технолог. Стои зад рецептите и визията на двата бранда. Стартира кулинарното си приключение със своя съпруг Калин Класанов в първия био магазин Май Органик Маркет в София през 2006г. Днес, компанията е на 4 години, а продуките се предлагат на 4 континента, в над 50 страни. Анита е избрана за една от 100-те жени основатели на успешни старт-ъп компании в Европа от сп. The Hundert за 2016.
Д-р Славейко Джамбазов е сериен предприемач и е бил част от екипа, който изгради първият GMP-сертифициран фармацевтичен завод в България (Чайкафарма в Пловдив) през 2004; първата мрежа от болници в България за лечение на инфаркт на миокарда, изградени в градове и области, където такива не съществуват и допринесоха за спасяването на хиляди животи през 2008; мрежа от клиники за лечение на солидни тумори, в които се лекуват над 30% от пациентите в България (2013); в момента се е посветил на промяната на доболничната помощ в страната и масовото въвеждане на телемедицина (2015 – сега). Д-р Джамбазов е ангажиран с над 20 различни компании като съ-основател, инвеститор, съветник или приятел. Преподава здравен мениджмънт и въвежда Оценката на здравните технологии (Health technology assessment) в България, съавтор е в множество учебници и научни статии, чест лектор на конференции и различни популярни и научни форуми.
Станимир Ненов е завършил право в Софийски университет “Св. Климент Охридски”  и довършва Бизнес администрация в Нов Български Университет. Той е съосновател на pravatami.bg. През “нормалното” работно време е изпълнителен директор на “Ийт Уел” АД – фирма занимаваща се с износ на вино в Азия. Председател е на управителния съвет на Сдружение „Департамент за правна култура“, което в момента изпълнява проекта „Правата ми в действие“, финансиран от Фондация Америка за България. Съдружник е в LEXPERT.BG, където развива мисията си да прави правната страна на нещата лесна и приятна. Най-новото начинание на Станимир е онлайн платформата advokatami.bg, която помага на хората да създават индивидуализирани документи, покриващи правни ситуации в бизнеса и личните дела.
Георги Прусийски работи в ИТ сферата от 5 години. В този период успява да се изгради като специалист роботейки по интересни и иновативни проекти. Преди година и половина решава да зареже всичко и да се върне в родния си град Плевен с целта да го развие в ИТ насока. Основава ИТ академия, в която преподава. Академията е успешно преквалифицирала десетки души, които вече работят като ИТ специалисти. Наскоро успя да "докара" и първата ИТ фирма, която отваря офис в Плевен януари месец. През останалото време успява да развива SAAS платформа за диети и правилно хранене. Наскоро пусна нова онлайн услуга, в която си партнира с един от най-полулярните фитнес модели в света. Организирал е множество събития от "Кариерни форуми" до "ИТ конференции".
Александър Хинков е съосновател на Uspelite.bg – най-голямата позитивна онлайн медия в България. Инициатор и тясно ангажиран с развитието на кампанията “рЕмисия новини”, която цели да постигне балансираност в отразяването на предимно негативни новини в България. Краен мечтател и вярващ в надмощието на доброто над лошото. Опитът ми с дигиталните комуникации не го разменям за нищо. Но в същото време се зареждам от спокойствието на над 2000 м.н.в. и непринудените хорски усмивки.
Форматът „Първи стъпки в бизнеса 6“ се организира по инициатива на международната младежка организация JCI Plovdiv и e изцяло спонсориран от програмата на Община Пловдив „Пловдив за младите“. Безценни партньори на JCI Plovdiv са Технически университет София - филиал Пловдив. Junior Chamber International (JCI) е най-голямата неправителствена младежка организация в света и има представителство в България с локални секции в Пловдив, София, Варна, Бургас и Свищов.
Програма:
10:00 - 10:30 Регистрация
10:30 - 10:45 Откриване
10:45 - 11:30 Лектор 1: Станимир Ненов от pravatami.bg/advokatami.bg
11:30 - 11:45 Кафе пауза
11:45 - 12:30 Лектор 2: Анита Класарова от Roo Brands
12:30 - 13:30 Обедна почивка
13:30 - 14:15 Лектор 3: Д-р Славейко Джамбазов - предприемач в здравеопазването
14:15 - 15:00 Лектор 4: Георги Прусийски от Bizzit.org/Webrika Academy
15:00 - 15:15 Почивка/нетуъркинг
15:15 - 16:00 Лектор 5: Александър Хинков от Uspelite.bg
16:00 - 16:15 Закриване
Линк към събитието във фейсбук - https://www.facebook.com/events/215140722254768/
Местата са ограничени, затова побързайте да заявите своето.