Новаков: Пропорционалното облагане доходи няма да повиши събираемостта им

БВП на България е нараснал с 3,5% на годишна база и страната ни заема второ място по ръст на икономиката в Европейския съюз

ГЕРБ доказа, че върши работата и да следва политиката си за развитие на България. Всяко действие, което правим, цели да води до някакво развитие. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков пред представители на младежката организация на ГЕРБ от областите Разград, Бургас, Варна, Силистра, Добрич, Русе, Търговище, Шумен и Сливен.  
Новаков коментира предложението, направено от БСП за въвеждането на пропорционалната система за облагане доходите на физическите лица,. Българският евродепутат разясни, че тази система няма да доведе до висока събираемост за бюджета на страната ни, а точно обратното.
“БВП на България е нараснал с 3,5% на годишна база и страната ни заема второ място по ръст на икономиката в Европейския съюз. Брутният вътрешен продукт у нас се увеличава с 3,5% на годишна база, а по-голямо е нарастването само в Румъния, показват данни на Евростат”, каза Андрей Новаков.
“1,6 млрд. лева ще струва на държавата ни увеличаването на пенсиите на 300 лева. Факт е, че излишъкът, с който разполага бюджетът ни ще покрие това увеличение само за няколко месец”, обясни народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев. Той подчерта, че няма никаква гаранция, че държавата ни ще реализира бюджетен излишък и догодина.
“В партия ГЕРБ се стремим да създадем добра среда за икономическо развитие и добри условия за бизнеса, защото смятаме, че това е правилният модел на управление и стратегия за подобряване на жизнения стандарт на хората. В България трябва да отстояваме принципите на дясното”, коментира още Георгиев.