Спасов: „Напълно заслужена победа“

"Берое" се наложи над „Нефтохимик“ с 2:0 в Стара Загора

Старши треньорът на „Берое“ Ферарио Спасов говори пред медиите след победата над „Нефтохимик“ с 2:0 в Стара Загора. Вижте какво сподели той:

– Г-н Спасов, коментарът ви за този двубой?

– Абсолютно заслужена победа за нашия отбор. С изключение на първите 10-15 минути надиграхме съперника. Тогава като че ли се настройвахме и мако трудно ялзохме в мача. Дадохме възможност на „Нефтохимик“ да създадат малко нарежение пред нашата врата.  Но от там до края на срещата направиме много хубави неща. Отбелязахме 2 гола, създадохме ситуации, играхме с настроениеОтборът бе променен най-вече в агресията, всеотдайната игра. Помагаха си всички. нещо, което отсъстваше в тези мачове, в които не успяхме да спечелим. Победата е важна, но не бива да изпадаме в заблуждение, че сме направили нещо кой знае какво. Хубаво е, че след тази серия от 5 мача без победа отборът намери физиономията си, помагаха си всички и играха като отбор. Радвам се за момчетата, защото търпяхме доста критики, които бяха основателни. Начинът, по който спечелихме днес не подлежи на съмнение.

– Доста пропуски имаше отново. Най-вече на Мапуку, който и излезе без да поздрави…

– Той няма да е Мапуку, ако го бе направил.Нищо ново под слънцето. Но сигурно е от яд, че е направил тези пропуски. Това са положения, в които резултатът можеше да бъде по-изразителен. Може и това да влияе. Той е млко по-особен.

– Какво е състоянието на Боби Цонев?

– В края на сезона сме. Боби дълго време бе извън футбола, не само като игра  в „Берое“. Той полага много усилия и дано травмата да не е толкова тежка. Имаме сега 2 дни почивка, защото имаме дълга седмица. Дано контузените влязат в строя, за да може в двата мача, които предстоят да потвърдим, че сме излезли от тази криза, в която сами бяхме попаднали.

beroe.bg