Създават ново общинско предприятие в Добрич

В новото звено да бъдат назначени 20 души

В Добрич ще бъде създадено ново общинско предприятие - "Комуналстрой", финансирано със средства от бюджета, което ще изгражда, поддържа и ремонтира общинската инфраструктура. Кметът Йордан Йорданов предлага в правилник за дейността, който е предложен за публично обсъждане, в новото звено да бъдат назначени 20 души, съобщава БТА.
Предприятието ще поддържа уличното осветление, светофарните и звуковите уредби, ще извозва производствени и битови отпадъци, ще почиства микросметища, канавки, шахти, ще полага пътна маркировка и вертикална сигнализация. Предприятието ще извършва и строително-монтажни работи, свързани с ниско строителство, по строителната програма на общината.
Новата общинска структура ще придобие материалните активи на търговското дружество "Комуналефект", за което общинският съвет вече взе решение да бъде открита процедура за ликвидация. Очаква се със създаването на новото предприятие да се постигне по-добра оперативност в дейността и да се намали външното възлагане на услуги, посочват от общината.