Ясни са номинациите за „Грами“ през февруари 2017

Бионсе, Риана и Дрейк с най-много предложения за награда

Обявиха номинациите за наградите „Грами“, от тях става ясно, че хип-хопът и повлияните от него култура и попмузика властват в музикалния свят.

Бионсе получи най-много - 9 номинации за предстоящите награди "Грами", следвана от Риана и рапърите Дрейк и Кание Уест с по 8. Статуетките ще бъдат раздадени на пищна церемония на 12 февруари в Лос Анджелис.

Съпругата на Джей Зи е номинирана в най-важните категории за албум, песен и запис на годината заради своя хит Formation и визуалния албум Lemonade, които наблегнаха на сериозни проблеми като расизма и сексизма. 35-годишната певица ще се състезава с британката Адел, също номинирана в трите топ категории за албума си "21".

За албум на годината се състезават още Джъстин Бийбър с Purpose, Дрейк с Views и кънтримузиканта Стърджил Симпсън с албума си A Sailor's Guide To Earth.

Пренебрегнати бяха The Life of Pablo на Кание Уест и Blackstar - последният албум на покойния Дейвид Боуи, излязъл два дни преди смъртта му. Той обаче бе номиниран в категорията за алтернативен албум на годината.