Депутатите ще разгледат промени в Закона за политическите партии

От 11.00 ще започне петъчният парламентарен контрол

Народните представители ще разгледат на първо четене промени в Закона за политическите партии. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. В рамките на закона ще бъде разгледано само едно предложение, според което субсидията за политическите партии и коалиции за един получен глас да не бъде повече от 5 лева. В момента политическите партии, спечелили над 1% на парламентарните избори, получават годишна субсидия от 11 лева за получен глас.

Парламентът ще разгледа и промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат въвеждане на срочна застраховка гражданска отговорност за сезонните превозни средства, а именно мотоциклетите, мотопедите, караваните, кемперите и други. В момента тези превозни средства трябва да сключат годишна застраховка гражданска отговорност.

По програма от 11.00 часа трябва да започне петъчният парламентарен контрол, в който на депутатски въпроси ще отговарят министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев, министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова и министърът на външните работи в оставка Даниел Митов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"