Старата столица съпричастна: Дарителска кампания в помощ на Хитрино в болярския град

Дарителска кампания в подкрепа на жителите на с. Хитрино, пострадали вследствие на влаковата катастрофа започна във В. Търново, инициирана от кмета Даниел Панов. В часовете след инцидента Панов проведе разговори с кмета на селото Нуридин Исмаил и го увери в подкрепата, на която местното население в Хитрино може да разчита.

Веднага щом бъде отменена евакуацията и стане ясно от какво се нуждаят хората, Даниел Панов и екипът му в Община Велико Търново ще обявят дарителска акция сред бизнеса, неправителствения сектор, Българския Червен кръст и обществеността в старопрестолния град. Ще бъдат оповестени и сметки за набиране на средства.

„Вярвам, че великотърновци ще се включат в кампанията и ще помогнат на хората в с. Хитрино според възможностите си. Нека всички се помолим за семействата на загиналите, за оздравяването и възстановяването на пострадалите. Помним помощта на цяла България, когато имахме нужда от подкрепа заради наводненията през лятото на 2014 г. Нека помогнем”, коментира Даниел Панов.

Подкрепа за кампанията са изразили и кметове на други градове и населени места в България, както и членове на Националното сдружение на общините.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"