"Булмаркет" изрази съболезнования за жертвите в Хитрино

От компанията уточняват, че причините за инцидента са в процес на изясняване

Компанията, която е собственик на катастрофиралия в Хитрино влак, изрази съболезнования към роднините и близките на жертвите. Писмото е адресирано до кмета на селото и близките на загиналите.

"Ръководството и служителите на „БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО” ЕООД изказват най-искрени съболезнования на близките на загиналите при взрива в с. Хитрино и съпричастност към всички пострадали", се посочва в писмото.

От компанията уточняват, че причините за инцидента са в процес на изясняване на случая, който е "изключително комплициран и сложен".

В писмото се посочва още, че компанията е готова да съдейства за разкриване на причините за катастрофата:

„БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО” ЕООД оказва пълно съдействие на разследващите органи от всякакъв характер във връзка с изясняване на случая.

Отделно от това, съобразно и регламентираните в Дружеството вътрешни правила е назначена служебна проверка на цялата документация и действия, във връзка със случая, резултатите от които ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Дружеството участва с целия си технически и кадрови потенциал, с който разполага в дейностите, насочени по обезопасяване на мястото на инцидента и ограничаване на последиците от него.

„БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО” ЕООД е железопътен превозвач с опит и взискателни стандарти на работа и ще направи всичко необходимо за установяване на причините предизвикали инцидента.

С уважение, „БУЛМАРКЕТ РЕЙЛ КАРГО” ЕООД


 

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО ЧЕТЕТЕ ТУК