Фирма „Булмаркет рейл карго” е назначила своя вътрешна проверка

Оказва се пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините, довели до инцидента

Фирма „Булмаркет рейл карго” е назначила своя вътрешна проверка във връзка с катастрофата в Хитрино, това съобщават от там в Открито писмо до медиите. Проверява се цялата документация и всички действия, които имат връзка с взрива на цистерната.

Фирмата оказва пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините, довели до инцидента. Дружеството участва с целия си технически и кадрови потенциал за обезопасяване на мястото на инцидента и ограничаване на последиците от него.

В писмото от „Булмаркет рейл карго” изразяван най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичният инцидент на железопътна гара Хитрино на 10.12.2016.

Разбираем е огромният интерес към случилото се от страна на обществеността. Към настоящият момент разглеждаме няколко работни хипотези, пишат от фирмата.

В Отвореното писмо се казва, че  експерти от фирмата и независими такива, които ще бъдат привлечени от чужбина ще работят за пълното изясняване на случая.

За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори:

- Къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до този фатален взрив, причинил тази голяма трагедия?

- Изправен ли е бил железния път (стрелките, жп прелезът и др.)

- Има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали имат сходство със сегашния случай?

- Дали не е възникнал скрит дефект по подживния състав?

- Независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон?

„Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД до момента оказва и ще продължи да оказва пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия. Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да било изводи, тъй като постоянно нформацията се обогатява от нови факти, включително и нови хипотези, заявяват от  „Булмаркет рейл карго”.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"