Девет проекта на обща стойност 20 000 лева спечелиха трета фаза от конкурса за Капана

Капана – квартал на творческите индустрии с нова идентичност

Девет проекта на обща стойност 20 000 лeва са одобрените в трета фаза на конкурса за финансиране на „Капана – квартал на творческите индустрии“. В направление „Капана: събития и намеси в градска среда” са постъпили общо 27 проектни предложения. Кандидатстващите организации са от градовете Пловдив, Варна, Чипровци и Русе.

Идейните предложения обхващат всички нива, заложени в условието на поканата – намеси в публична среда, градско градинарство, активно взаимодействие на участници, образователни инициативи, артистични намеси в градска среда, работилници и демонстрации.

Периодът за реализиране на проектите е до май 2017-та година. Журито е разписало препоръки до всеки от одобрените кандидати. В пет дневен срок всяка организация следва да уведоми фондацията за съгласие с условията.
Проектите с най- много точки извеждат важните за Капана теми и възможности. Фестивал „Капана е!“, ЛИЦА / FACES / CARAS, Засади Капана, Моден капан, „Празник в кутия“, Градско компостиране, Светът от птичи поглед - столиците като килим, Еко училище PLOVEDIV, „Огънят през вековете ” са деветте идеи, чрез които ще се допълни идентичността на Капана – квартал на творческите индустрии. 
С обявяването на спечелилите конкурса стартира и специализиран уеб сайт: http://visitkapana.bg/ и кампания в социалните мрежи. Те са част от изграждането на новата визуална идентичност на Капана, която цели да даде цялостен облик на ключовия за Европейска столица на културата 2019 проекти.

Под мотото Creative Playground (Място за творчество и забавление) предстои в платформата да се включат активно всички клубове, ателиета, галерии, занаятчийници, книжарници, живущи и др.

Платформата ще спомогне за по-широката видимост на творческите индустрии и малки бизнеси, които населяват Капана.