Берое изпусна победата в Благоевград

След равенството Берое остава на седмата позиция в класирането с 22 точки

Отборът на Берое не успя да постигне втора поредна победа в шампионата на Първа лига. В последен мач от 18-ия кръг заралии завършиха 1:1 при гостуването си на Пирин в Благоевград.

Жуниор Мапуку даде преднина на заралии в 44-ата минута, реализирайки петия си гол след завръщането си под Аязмото. Конгоанецът получи отлично подаване от Атанас Зехиров, майсторски преодоля бранител на домакините и с прецизен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на Красимир Костов.

В 56-ата минута „зелено-белите” можеха да решат всичко с втори гол, но от чиста позиция японският полузащитник Кохей Като стреля покрай вратата.

Осем минути по-късно благоевградчани наказаха този пропуск и успяха да изравнят. Един от най-опитните в състава на „орлетата” Орлин Старокин възстанови равенството, засичайки с глава центриране на Даниел Младенов.

До края на мача беройци опитаха да стигнат до трите точки, но така и не успяха да застрашат по-сериозно вратата на Костов.

След равенството Берое остава на седмата позиция в класирането с 22 точки, докато Пирин е 11-и с 19 пункта. В следващия кръг заралии приемат Локомотив Горна Оряховица, като това ще е и последният мач на беройци за календарната 2016 година.

starozagorci.com