Коледната елха ще грейне в район "Младост" днес

Дядо Коледа и Снежанка ще очакват най-малките жители на квартала

Днес, от 18:30 часа жителите на столичния район "Младост" са поканени край Коледното дърво. Светлините му ще грейнат на елха, растяща в парка срещу сградата на районната администрация в "Младост" 3 (бул. "Свето Преображение" № 1). Дядо Коледа и Снежанка ще очакват най-малките жители на квартала, ще има и различни изненади.

Заради трагедията в Хитрино, която помрачи предпразничното настроение, кметът на "Младост" Десислава Иванчева нареди проявата да бъде отложена, след като първоначално бе обявено, че светлините на елхата ще грейнат тържествено в понеделник, информира Столична община.

Днес на събитието ще бъде поставена урна за парични дарения, за пострадалите в Хитрино. През следващите дни тя ще бъде позиционирана в сградата на общинската администрация, а впоследствие ще бъде предадена по надлежния ред на Българския Червен кръст. С благотворителна цел днес ще се продават и картички на БЧК.

Припомняме, че до 28 декември тече кампанията на Столична община "Да украсим София за Коледа". Снимки с украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство може да се изпратят на имейл адрес ukrasi_sofia@mail.bg.