София се включва в кръводарителската кампания за пострадалите в Хитрино

Кметът Йорданка Фандъкова изрази съболезнования за семействата и близките на загиналите

Общинските болници в София организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента край Хитрино и са в готовност да изпратят линейки и реанимационни екипи. Болницата в Шумен се нуждае от кръв за ранените. Инициативата на софийските общински болници е сред служителите и се осъществява в Националния център по трансфузионна хематология. Съболезнования за семействата и близките на загиналите, това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си  във Фейсбук.

Според д-р Жанина Йорданова, директор на Кръвния център във Варна, където се намират най-тежко пострадалите при инцидента в Хитрино: "Необходимостта от кръв и плазма е много сериозна. Следващите часове и дни ще бъдат много критични за пострадалите хора, така че в центъра имат нужда от всякакви кръвни групи и от всички кръвни съставки".

„За един  изгорял човек на ден са нужни един или два литра плазма”, каза още д-р Жанина Йорданова, което се равнява на от 10 до 20 кръводарители.

Общинските болници в София организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента край Хитрино и сме в готовно...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в 10 декември 2016 г.