Пореден фалстарт за делото на Бат Сали в СГС

Свидетелят Георг Радков не се яви на заседанието

Софийски градски съд отложи делото срещу Александър Методиев (Бат Сали) за 16 януари 2017 г. Делото бе отложено, тъй като свидетелят Георг Радков - футболистът на когото е написан акт заради това, че не е носил документ за самоличност, не се яви, информира БНТ.

На следващото заседание ще бъде призован още един свидетел - Александър Асенов, който е помощник треньор на футболен клуб "Спартак". Той е пряк свидетел на полицейската проверка.

Всичкото това забавяне нямаше да се случи, ако прокуратурата беше разпитала лицата, които са пътували в автобуса. Ако беше установила всички обстоятелства, които по закон следва да установи, делото щеше да е приключило отдавна. Вместо това, при направено процесуално искане от защитата на обвиняемия в онзи етап- да бъдат разпитани всички лица като сме посочили имената и какви факти и обстоятелства следва да бъдат установени, държавното обвинение отказа и сега се прави на изненадано, че има такива лица. Това каза Георги Лялев - адвокат на подсъдимия Методиев.

Според адвокат Лялев, Асенов може да разкрие какво се е случило, защото е старшият на групата. Асенов е назначен като помощник треньор от Александър Методиев, който са наричали "шефа", защото е председател на управителния съвет на спортния клуб, по съдебна регистрация е Методиев.

"Моето уважение към държавното обвинение, но не трябва да се става жертва на кампанийност. Трябва да се изяснят тези обстоятелства, защото в молбата, която сме подали в досъдебното производство и която беше отхвърлена, за разпит на всички тези лица. Нищо не костваше на държавното обвинение тези лица да бъдат разпитани и сега делото щеше да приключ