Нов паваж, улично осветление и тротоари на реконструираната улица „Шейново“

Старият калдъръм беше заменен с паваж, подменено е уличното осветление, бордюрите, тротоарните настилки, изграден е временен паркинг

Обновената улица „Шейново“ зад Малката базилика инспектираха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Старият калдъръм беше заменен с паваж, подменено е уличното осветление, бордюрите, тротоарните настилки, изграден е временен паркинг. Инвестицията е на стойност 23 000 лева.

„Проектът е реализиран от приходите на район „Централен“ от таксите за гаражи“, уточни Георги Стаменов и допълни, че паветата, които са използвани, са от настилката на булевард „Васил Априлов“.

„Гаражите, които се намират в непосредствена близост до улица „Шейново“, ще бъдат премахнати и следващата година на тяхно място ще бъде изграден паркинг по подобие на този на улица „Данаил Николаев.

Предстои реализация на проектите за облагородяване на цялата зона от булевард „Княгиня Мария Луиза“ до булевард „Марица – Юг“. Стойността им е 41 милиона лева и с тях ще бъде обновена уличната инфраструктура, ще се премахне паважът, ще се направи благоустройство, ще се ремонтира цялата образователна инфраструктура, ще се поднови осветлението и др.