Проект на Община Добрич ще модернизира Ветеринарната гимназия

В Гимназията се обучават ученици и от още шест области от Североизточна България

Днес в София кметът на Добрич Йордан Йорданов подписа договор за ремонт и модернизация на Ветеринарната гимназия. Средствата, които ще бъдат инвестирани са в размер на 1, 3 млн. лева и се осигуряват по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Проектът  „Реконструкция и модернизация на ПГВМ „Проф.д-р Георги Павлов” е изготвен от екипи на Община Добрич и училището. Той предвижда  обновяване и реконструкция на остарялата материална база и създаване на съвременни условия за труд и обучение. Ще се ремонтират занималните, местата за спорт и отдих, както и дворните пространства с цел подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност.

 Чрез модернизиране на учебните кабинети ще се подобри ефективността на учебния процес. С тези дейности проектът ще допринесе за създаване на условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура. Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Георги Павлов" град Добрич" (ПГВМ) има 43 годишна история и е едно от четирите тясно специализирани училища за обучение по направление „Ветеринарна медицина” в страната и единственото за цяла североизточна България.

В Гимназията освен от област Добрич има ученици и от още шест области от североизточна България. ПГВМ се намира в регион, където основен приоритет в развитието на икономиката е селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.