Прокуратурата обвини двама за съпротива на полицаи

Крими

15-12-2016, 16:56

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Районна прокуратура-Пловдив предаде на съд 181 лица през месец ноември

Двамата обвиняеми отказали да осигурят достъп на служителите на МВР до незаконен търговски обект

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ирина Л., на 33 г., и Милан Л,. на 57 г., за това, че попречили на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят задълженията си – престъпление по чл.270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 14 декември 2016 г. е била проведена специализирана полицейска операция на територията на Трето РУ на МВР-Пловдив за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол – цигари и алкохол. Двамата обвиняеми отказали да осигурят достъп на служителите на МВР до незаконен търговски обект – помещение от къщата, която обитавали, пригодено за магазин. Те дърпали и бутали полицейските служители, като по-активна била обв. Ирина Л. В резултат на действията им на един от служителите на МВР е била причинена лека телесна повреда на дясната ръка. Поради агресивното поведение на двамата обвиняеми, полицейските служители направили опит да им поставят белезници. През това време край къщата се били събрали група жители на квартала, известен като Шекер махала, и обв. Милан Л., който се опитал да избяга, се скрил сред тях. По-късно бил установен и задържан.

По бързото производство се извършват разпити на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза и др. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Делото ще бъде внесено в съда в законния седмодневен срок.