В районите "Кремиковци" и "Надежда" се санират блокове

Очаква се строителните работи в блока в "Кремиковци" да приключат до края на 2017г. и 54 семейства да бъдат зарадвани

В районите "Кремиковци" и "Надежда" се изпълняват в момента два блока по Националната програма за енергийна ефективност. Приключиха процедурите и от началото на 2017 година, когато времето позволи ще може да започнат и строителни работи и по три блока в район "Подуяне" и един в район "Искър", както и да продължат останалите, за които в момента се провеждат процедури.
Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на блок в столичния квартал "Кремиковци" по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. На проверката присъства и кметът на района Ивайло Панев.
В момента са одобрени заявления за 201 сгради в София. Със сключени договори от между Сдружение на собствениците и общината от тях са 172, а с "Българска банка за развитие" АД - за 112 сгради. Провеждат се процедури за 45 сгради в различни райони на София.
Поздравявам правителството на г-н Борисов за това, че успя да защити в новия бюджет средствата за 2017г., каза също кметът Фандъкова. Ефектът от реализирането на дейностите е видим и очакваме спестяване на енергия.
Ефектът от реализирането на мерките за енергийна ефективност е екологичен и подобрява градската среда.
Очаква се строителните работи в блока в "Кремиковци" да приключат до края на 2017г. и 54 семейства да бъдат зарадвани.