Валери Симеонов: Нека Реформаторите вземат мандата

Ако се въведе мажоритарният вот, означава, че ще има 1-2 партии

Нека Реформаторите да вземат мандата, но да видим при какви условия. Това заяви съпредседателят на Патриотите и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия. “Няма ревност, няма и политически егозиъм, за това че мандатът отиде в Реформаторите“, каза Симеонов и припомни, че са поставили своите условия – повишаване на пенсиите, да се реши въпроса с мигрантите, мерките за недопускане на преминаване на държавната граница. 

Лидерът на НФСБ изрази своята позиция и по въпроса с евентуалните промени в избирателната система – “Ако се въведе мажоритарният вот, означава, че ще има 1-2 партии. Тогава ще влязат чалга певици, футболисти, мутри и всякаква друга паплач“, коментира депутатът. Симеонов окачестви като “пореден обрат“ вчерашното изявление на Борисов от Брюксел, че основен мотив за евентуална подкрепа на нов кабинет в това Народно събрание е въвеждането на мажоритарната избирателна система – „Поведението на министър-председателя постоянно се променя. Предпочитам да видя фактите и тогава да коментирам. От „Обединени патриоти“ отговорното поведение го показахме – а то е да не се бяга от отговорност. За нас е най-важно България да е добре“, каза Валери Симеонов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт добави, че са проведени разговори с частта от Реформаторския блок, която изразява своята подкрепя към управлението – „Това, че някой не е доволен от приемането на Антикорупционния закон, колко пъти говорихме с тях, няма как да го приемем след като го пробутват същия“, добави той и напомни, че на парламента му остават три седмици, които няма да стигнат за приемането на този закон.