Конкурсът за коледна украса „Да събудим Коледния дух“ продължава до 26 декември

Цялата програма на общината ще намерите на официалния сайт

Поради засиления в последните дни интерес, Община Стара Загора удължава със седмица срока за участие в конкурса  за Коледна украса. Апелът е към всички жители на града, да допринесат за празничното настроение със своя оригинална външна или вътрешна Коледна украса. Създателите ѝ могат да участват в конкурса „Да събудим коледния дух“, като качват своите снимки в страничката под същото име във Фейсбук https://www.facebook.com/groups/1756074874658018/?fref=nf . Там фотосите ще могат да бъдат оценявани от всички. Създателите на най-красивата и въздействаща украса, която събере най-голямо одобрение до 26.12.2016 г., ще получат награди. Желаещите да участват да изпращат снимките за конкурса и на имейл – szidea@starazagora.bg. Нека в очакване на Рождество улици, витрини, офиси, сгради, търговски обекти, балкони, дворове и междублокови пространства да заблестят с атрактивна и стилна коледна визия.

В очакване на най-светлите християнски дни, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници Община Стара Загора подготви специална програма с различни събития за целия месец декември. За първи път в новогодишната нощ на площада пред общината концерт ще изнесе световноизвестният изпълнител, Почетен гражданин на Стара Загора, Иво Папазов, Ибряма, заедно с оркестър „Тракия".

Много концерти, изложби, оперни, балетни, театрални спектакли и различни представления включва Коледно-Новогодишният афиш за жителите и гостите на града. Тази вечер от 19.00 часа Държавна опера Стара Загора представя премиерата на две едноактни оперети-буфа „Крокфер“ и „Драгунет“, на френския класик Жак Офенбах, на сцената на Драматичния театър „Гео Милев“ в Стара Загора.

Редица празнични прояви в тези дни има и в селата от община Стара Загора.

Днес с топовни салюти и пушечни залпове ще бъде даден старт на десетия пореден Празник на пелина в с. Змейово. Традиционното тържество ще започне в 11:00 часа в залата на змейовското Народно читалище "Пробуда - 1928". Също в събота ще се проведе Фестивал на детската коледна песен.

Концерти в следващите дни ще изнесат всички хорови формации в общината. Тази година съвместен концерт са подготвили Ансамбъл „Загоре" и Ансамбъл „Пазарджик" на 21.12.2016 г. от 19.00 ч. в залата на оперния театър.След успешното си европейско турне ансамбъл „Загорче" ще изнесе концерт и за старозагорските си почитатели на 23 декември.