Т. Владимиров: Не съм очаквал някой да ме търси

Мъжът разказа, че няма планинска застраховка и не може да разчита застрахователи да платят разходите по издирването му

„Безкрайно съм благодарен на всички, които са ме търсили. Извинявам се за всички главоболия, които съм причинил. Аз не знаех какво става долу, не съм и мислил какво става долу”, сподели пред Нова телевизия Тодор Владимиров, мъжът, когото десетки доброволци към Планинската спасителна служба издирваха с дни в Стара планина. "Моята идея беше по някакъв начин да оцелея. Не съм очаквал някой да ме търси. Обикновено разчитам на себе си", обясни той.

В петък Тодор останал без газ и вече не можел да си топли вода. „В петък се изплаших. Тогава имаше мъгла и облаци”, разказа той. Решил да излезе от палатката си и да тръгне към гората. „Реших, че ако прекарам още една нощ горе, ще умра. Беше въпрос на живот и смърт”, каза още Тодор.

„Идеята ми беше да стигна до гората и ако стане нещо, да мога да запаля огън и да изкарам още 24 часа. Надявах се, когато запаля огън, за да мога да пия и вода”, обясни той.

Мъжът разказа, че няма планинска застраховка и не може да разчита застрахователи да платят разходите по издирването му.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"