Благотворителна кулинарна изложба в помощ на Ина от Генерал Тошево

Добруджанци

18-12-2016, 12:23

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Концерт "Нека се обединим за Ина“ в Ген. Тошево

Троен празник в музея на Ген. Тошево

Събрана бе сумата от 1294 лв.

В последният работен ден на седмицата и дни преди Рождество Христово Общинска администрация Генерал Тошево за поредна година организира Кулинарна изложба „Празничната ни трапеза”.
Тази път експозицията от гастро специалитети бе с благотворителна насоченост, като събраната сума ще бъде дарена на нашата съгражданка Ина, чиято борба с онкологично заболяване обедини обществеността от региона.
Кулинарнарната изложба се откри от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. В своето приветствие той посочи, че солидарността е характерна черта за активното гражданско общество, а пълната зала в този ден му напомня нещо, което много често забравяме – само обединени около дадена кауза можем да постигнем много.
Вкусното пътешествие събра впечатляващи гозби, тестени изделия и ордьоври, приготвени от детските градини, училищата, Домашен социален патронаж и Общински младежки съвет.
Очаквано най-голям интерес предизвикаха творенията на най-малките ни съграждани. Като истински почитатели на лакомствата, те бяха заложили на сладки изкушения, приготвени с много желание и любов.
Особено внимание привлякоха нетрадиционните решения за аранжиране на популярни национални ястия. Сред тях изпъкнаха платото с форма на България, библейските сюжети, изобразени върху златисти погачи и галещи сетивата медени сладки, вдъхновени от духа на Рождество Христово.
Равносметката от изложбата-базар показва, че повече от 50 граждани закупиха от вкусните творения и за Ина бе събрана сумата от 1294 лв.