В Казанлък откриха фотоизложбата „Дарени”

Експозицията ще продължи до началото на януари 2017г.

34 незабравими фотоса на 28 автори – дарители представя Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в гр.Казанлък. В навечерието на Коледа благородният жест да дарят част от творбите си в единствения в страната Музей на фотографията обедини художествени фотографи от България и чужбина. В експозицията присъства и най-награждаваният в света през 2014 г. фотограф, италианецът Марко Бертолини за художествената поредица фотоси „Хъмбърстоун – призрачният град“.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова благодари на авторите – дарители и на стопанина на музея Стефан Папукчиев за неговата грижовност да прави културната институция различна и да я изпълва със съдържание. „2017-та ще направим проект за архива!“, обеща Галина Стоянова.

Представената експозиция е с фотоси от всички изложби в музея до сега. За младата си възраст, едва година и половина, музеят печели все по-голяма популярност и постепенно се превръща в дом на любителте на художествената фотография у нас, като изложбената програма е пълна до януари, 2018г. Организаторите припомниха усилията на казанлъшките фотографи цели шест години да реализират своята идея и как след решение на Общински съвет – Казанлък, през юни, 2015г. , по време на Празника на розата Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в гр.Казанлък отваря врати.

 „Надявам се в навечерието на Коледа изложбата да се оцени от Вас!“, обърна се Кметът на Казанлък към изисканата публика. „Дарете и вие, каквото можете, от сърце!“, прикани г-жа Стоянова. „За да усетите истинската тръпка, когато даваш, без да очакваш нещо да получиш.“, каза тя.

С авторския дарителски жест всеки посетител може да открие своя емоция като подарък за Рождество Христово.