Прокуратурата съди мъж за укриване на оръжия

Прокуратурата в Първомай внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 54-годишен мъж за укриване на оръжия

Районна прокуратура-Първомай внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Н., на 54 г.,, привлечен като обвиняем за вещно укривателство при условията на опасен рецидив, като стойността на имуществото е в големи размери и вещите, предмет на престъплението, са под специален режим – престъпление по чл. 215 ал. 2 точка 1,2 и 4 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.29 ал. 1 от Наказателния кодекс.
До момента е установено е, че през месец август 2015 г. обв. Петър Н. е укрил в с. Татарево, общ. Първомай, 13 ловни пушки и автомати, различни видове, и боеприпаси, които са били предмет на кражба, извършена през февруари 2014 г. в гр. Хасково. Обв. Петър Н. е бил задържан на 15 декември 2016 г., след което Районна прокуратура-Първомай е удължила ареста му до 72 часа и днес е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.