Прокуратурата не се съмнява в психичното здраве на двамата машинисти

Искрата, довела до взривяването на композицията, е дошла от печка в къща, намираща се близо до релсите

Прокуратурата не се съмнява в психичното здраве на двамата машинисти, карали композицията, която се взриви в Хитрино. Въпреки това ще бъде назначена психиатрична експертиза, защото двамата са потърсили помощ в психиатрични заведения в Русе. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по БТВ.

Според обвинението влакът е влязъл в гарата в селото със 78 км/ч при разрешени 40 км/ч. Нарушени са правилата за движение и машинистите, движейки се с превишена скорост са причинили дерайлиране на композицията и смърт по непредпазливост на 7 лица. Обвинението в престъпление по транспорта предвижда от 5 до 25 години лишаване от свобода. Арнаудова посочи, че непосредствено след инцидента машинистите са били разпитани като свидетели и са заявили, че не са карали с превишена скорост.

Искрата, довела до взривяването на композицията, е дошла от печка в къща, намираща се близо до релсите.  

Говорителят на прокуратурата добави, че кръгът на обвинените лица не се изчерпва с машинистите. Възможно е железният път да е имал технически проблем и в момента и поведението на фирмата-превозвач е обект на разследване.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"