Добричлията Светослав Тодоров представя концерт в родния си град преди Лондон

На 21 декември от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова”

Музикална програма от афиша на Роял Албърт Хол в Лондон ще прозвучи в навечерието на Коледа първо в Добрич. Пианистът Светослав Тодоров, който ще има дебютен солов концерт през февруари 2017 година в една от най-престижните концертни зали в Европа, ще свири за празника творби от класиката в родния си град.
Искам да доставя незабравимо преживяване на публиката в Добрич като дам най-доброто от себе си, заяви пред журналисти възпитаникът на Кралския музикален колеж в Лондон.
Светослав Тодоров тръгва по пътя към голямото изкуство от училище "Свети Климент Охридски" в Добрич и Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна. Концертирал е в зала "Гаво" в Париж, в зала "Рахманинов" в Москва, в Кралската фестивална зала в Лондон и на други престижни сцени. Младият пианист е лауреат на редица международни фестивали като сред последните спечелени отличия е първата награда на Деветия международен конкурс "Йохан Себастиан Бах" в Япония.
В Коледния концерт в Огледалната зала "Нели Божкова" в Добрич на 21 декември ще прозвучат Йоханес Брамс - Соната номер 2, опус 2, "Китайски порти" на Джон Адамс,"Ноктюрно" на Веселин Стоянов,"Ла валс" от Морис Равел. На концерта ще бъде представен и дебютният видеоклип на пианиста "Капустин проджект". Входът за концерта е с покани от 5 лева.