Мирела Демирева спечели приза за „Спортист на годината“

Лекоатлетката ни завоюва сребърен медал в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро

Състезателката на СКЛА Берое Мирела Демирева получи приза за „Спортист на годината" на България за 2016. След страхотните си постижения през годината Демирева заслужено получи вота на спортните журналисти. Лекоатлетката ни завоюва сребърен медал в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро, което бе и най-ценното отличие за България. Към второто си място от Рио, Демирева добави и сребро от Европейското първенство в Амстердам, Холандия.

На специалната гала вечер Мирела бе наградена с приза за спортист номер 1 от най-подходящия човек  за тази задача – председателя на Българския олимпийски комитет и световна рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова.

В топ 3 на класацията попаднаха още бронзовата медалистка от Игрите от Рио Елица Янкова (борба), както и носителят на Големия кристален глобус в сноуборда Радослав Янков. Призовата десетка бе допълнена от Ивет Лалова (лека атлетика), Григор Димитров (тенис),Кубрат Пулев (бокс), Боян Петров (алпинизъм), Станимира Петрова (бокс), Александър Везенков (баскетбол) и Цветана Пиронкова (тенис).