Страхил Попов съветва Ивелин Попов да остане в Спартак (Москва)

Капитанът на националите е близо до Трабзонспор

Попе, по-добре си остани в Спартак и не идвай в Турция. Този съвет даде защитникът Страхил Попов чрез "България Днес" към своя съфамилник и съотборник в националния отбор на България Ивелин Попов. Повод за това са информациите в турските медии, че българският капитан е много близо до преминаване в Трабзонспор.

Сделката е уговорена на ниво клуб-клуб, но самият нападател няма желание да напуска руската столица. Ивелин е един от важните футболисти на Спартак, а отборът е временен лидер в Премиер лигата. Финансовата оферта от страна на турците обаче е много примамлива и руският клуб е готов да го пусне под наем до лятото.

Страхил Попов е титуляр в друг турски клуб - Касъмпаша, който в последния кръг сензационно удари гранда Бешикташ с 2:1. Българският десен бек престоя цял мач на терена.

"Говорили сме с Ивелин по темата. Изобщо не знам дали този трансфер ще се осъществи. В момента Спартак е водещ отбор в Русия, докато "Трабзонспор" са в средата на таблицата тук. Там ще се бори за титлата, докато положението в отбора, който го иска, не е толкова добро. Не се съмнявам, че Попов би се справил в турското първенство, той е доста класен нападател. Все пак решението си е негово", заяви пред "България Днес" Страхил Попов.

"Наистина информациите за трансфер на Ивелин са изненадващи. Най-добре той си знае обстановката в "Спартак", ще си прецени дали ще се разчита на него, дали ще играе редовно. Но сега, през зимата, е странно да се прави трансфер. Иначе колкото повече българи има в турския шампионат, по-добре за мен. Все пак ДТрабзонУ е доста далеч от Истанбул", добави защитникът.

"При мен всичко е нормално. Движим се добре в първенството. Имахме слаби периоди, но се нормализирахме. Имахме по-високи очаквания, но разликите са малки, а има още доста мачове. Сега, навръх Коледа, ще имаме мач в Анталия. Тежи ми, че няма да съм с най-близките си в България, защото това са хубави празници. Това ми е професията, не се оплаквам, защото сам съм си го избрал", коментира Страхил. Футболистът призна, че е леко притеснен от напрежението в Турция и убития там руски посланик Андрей Карлов.

"Действително в последните дни се случват неприятни неща. Силно се надявам да се нормализира обстановката. Това се случва в цяла Европа, виждаме и в Берлин какво стана. Светът е такова място, че никъде не може да бъдеш сигурен за съжаление. Нещата отиват към по-зле. Тук, където аз живея, засега е спокойно", увери Страхил Попов.