Легендата Лапландия

Домът на Дядо Коледа е целогодишно отворен за посетители

Според  легендата, Дядо Коледа живее в Лапландия. Представете си всички деца да живееха там. За белобрадия старец щеше да бъде много по-лесно да доставя радост  на  малчуганите и да вижда усмивките на техните лица.

В Коледния дух който ни е обладал, коя ще бъде най-желатана дестинация от вас -разбира се Лапландия. Всяко дете копнее да посети прочутата къща на добрия старец. А знате ли, че тя се намира в Рованиеми,  далеч в планината Корвантунтури. Домът на дядо Коледа е целогодишно отворен за неговите посетители. Вашите писма и многобройни желания пристигат директно в пощенската станция на работилницата на джужетата - пещерата Тунтури.

Освен това може да срещнете  коледните елени свободно разхождащи се.  Ще станете част и от множество фестивали, общесвени мероприятия и панаири.

Ако искате да присъствате на една истинска зимна приказка, най-северната финландска провинция  - Лапландия е вашето приказно местенце. И ако сте любител на различните култури там ще имате възможност да бъдете сред хора от шведски, финландски, норвежки и руски прозиход.

А зимната приказка не приключва до тук. Административната столица на провинцията – Рованиеми е разположена на самия полярен кръг, където можете да станете свидетел на полярни дни и нощи.

Не забравяйте и тази година да пренесете коледния дух в домовете си, за да покажете, че вие очаквате Дядо Коледа, а любовта и вярата Ви е също толкова силна, колкото неговата към вас.