Фирмата, ремонтирала Четвъртък пазара, съди Общината за над 800 000 лева

Фирмата, извършила ремонта на Четвъртък пазара, съди Община Пловдив за 818 445 лева. От „Евроремонт Строй" ЕОД са внесли иска с финансовата претенция в Окръжния съд в града под тепетата, съобщи шефът на дирекция „Правна“ Илиан Иванов, цитирано от Дарик.
Дружеството твърди, че заради укрепване на конструкцията на тържището се е наложило допълнителното изграждане на бетонна плоча. Община Пловдив обаче не е приела това решение на фирмата, не е представен и одобрен проект за промяната, обясни той. В този смисъл, от администрацията се надяват решението на магистратите да е в полза на Общината, коментира още Иванов.
Припомням, че реконструкцията на Четвъртък пазара надхвърли 1.9 млн. лева. Ремонтът на тържището започна през август, 2010-та година. Близо 8 месеца след изтичане на срока за изпълнение, от „Евро строй ремонт" поискаха още пари от Община Пловдив за довършването на пазара.
Тогава от градската администрацията прекратиха договора за изпълнение с дружеството и обявиха обществена поръчка за избор на нова фирма-изпълнител.