Бюджет 2017 на Община Казанлък ще бъде по-социален

Запазват се привилегиите за пътуване на пенсионери и ученици

Бюджет 2017 на Община Казанлък ще бъде по-социален и с повече внимания към образованието, културата, здравеопазването и чистотата. Това съобщават от пресцентъра на общината.
Собствените приходи на Община Казанлък позволяват да се увеличат два пъти средствата за програмите "Ин витро" и "Стажанти" от МБАЛ "Д-р Христо Стамболски"ЕООД, с което се поощряват раждаемостта на казанлъшките двойки и задържането на специалисти в местната болница.
Двойно се увеличават средствата за капиталови ремонти в детските градини и детските ясли - близо 400 000 лева, както и с 10 на сто заплатите в културните институти, Домашния социален патронаж и Детската млечна кухня.
Запазват се привилегиите за пътуване на пенсионери и ученици.
С близо 1 млн. лв. се дотира дейността "Чистота" във връзка с увеличението на отчисленията към РИОСВ от 36 на 40 лв. на тон депониран отпадък, новия разход за депониране в Регионалното депо - Стара Загора, с 32,70 лв. на тон депониран отпадък и сепарирането на битовите отпадъци. Всичко това цели да не се увеличават данъците и таксите на населението.