Филм за футболния „Берое“ с премиера по БНТ2

На 5 януари 2017 година от 22:15 часа

В началото на 2017 година всички беройци ще имат възможност да видят филм за любимия си отбор по национален ефир. На 5 януари 2017 година от 22:15 часа по БНТ2 ще бъде излъчен премиерно документалният филм “Светът е Берое”, създаден по поръчка на Община Стара Загора.
Той обхваща историята на организирания футбол в Стара Загора, футболните триумфи и разочарования на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти от историята през последните 100 години.
Официалната премиера на документалния филм се състоя на 14 ноември, м.г. в Стара Загора, по случай 100-годишнината на ПФК „Берое“. В него участват легенди на „Берое“, момчета от Детско-юношеската школа и фен клуба на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.
В клипа участват различни известни личности като Поли Генова, Станимир Гъмов, Стунджи, Ваня Джаферович. Филмът е създаден от продуцентска къща „Файв Стар Медиа“, със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Стефан Вълдобрев е композитор на песента "Светът е Берое".