Задържаха двама иракчани в Рогозина, избягали от бежански център

ОД на МВР в Добрич изказва благодарност на мъжа сигнализирал в полицията

На 2 януари, около 18:30 часа e получен сигнал от гражданин на с. Рогозина, община Ген. Тошево, затова, че двама непознати мъже неговорещи български език са потърсили подслон в жилището му. По данни на будния гражданин, мъжете са разговаряли на английски език и са търсели границата с Р. Румъния с цел да я преминат. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи на РУ МВР Генерал Тошево, които задържат А.М. (25 г.) и М.А. (20 г.), иракски граждани. От извършената проверка е установено, че задържаните са избягали от бежанския център в град Харманли с цел преминаване на границата с Р. Румъния. Срещу А.М. (25 г.) и М.А. (20 г.) са образувани незабавни полицейски производства по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

ОД МВР Добрич изказва своята благодарност към 30-годишния жител на с. Рогозина, благодарение на който своевременно е пресечен опита за преминаване на държавната граница и са задържани извършителите.

От там апелират гражданите при всяко съмнение да търсят съдействието на органите на реда на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.