Мартин Камбуров:Сега конкуренцията е по-малка

Ще се борим за Купата на България и успешно представяне в първенството

Звездата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров направи анализ на сезона до момента. Той разкри и личните си амбиции с екипа на "смърфовете".

"Здрав съм. Чувствам се много добре и съм мотивиран да играя. Надявам се да проведем една добра подготовка с моите колеги и да се представим на ниво в шампионата. Колко голове ще вкарам, ще видим. Бъдещето ще покаже. Може да са два, може и 20. Наградите, които получавам в класациите, ме амбицират и ми дават сила да играя. Не мога да прогнозирам до кога ще играя. Важното е, че си върша работата на терена. Роберт Петров, който се завърна в Локомотив (Пд) е професионалист, има качества и може да помогне на отбора", сподели Камбуров.

"Явно няма толкова млади футболисти за Първа лига, та се налага играчи на повече години да играят в елита. Приемам класацията за Футболист на годината. Гледам напред и се надявам догодина да съм в първата тройка. В мъжкия футбол никой не ти даваше даром нищо, особено когато аз тръгвах в него. Исках много да се докажа. Сега конкуренцията е по-малка. Взимат ги по-млади и им правят мечешка услуга с това правило, което беше доскоро", допълни още големият нападател.


"Според мен, ако си на 15 години и имаш качества да играеш, трябва да получиш шанс. Нашият треньор Едуард Ераносян го доказа с пускането в игра на Ияд Хамуд. А дали ще са наложи, зависи от всеки един млад футболист. Опира до това дали иска да се развива и да остави следа във футбола, или само да запише участие в отбор от елита. Дани Кики има качества и заслужава да играе в чужбина, нека той да си реши", каза още Мартин.

"Ще се борим за Купата на България и за успешно представяне в първенството. Мачът ни Лудогорец ще бъде за нас финала за Купата. Ако имаме ден срещу тях и спечелим този двубоя с подкрепата на феновете ни можем да стигнем до финала. Победихме Левски и ЦСКА, направихме реми с Лудогорец. Във всеки един мач излизаме за успех", завърши петкратният голмайстор на "А" група.