Обявиха жълт код за София заради ниски температури

Жълт код е обявен в общо 9 области в страната

В София днес е обявен жълт код заради ниски температури. Това заяви за БНТ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Към 8.00 часа тази сутрин градусите в столицата бяха минус 17, минус 15, като максималната температура за деня се очаква да е минус 1. Жълт код е обявен в общо 9 области в страната.
Предупреждението за ниски температури важи още за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, Перник и Кюстендил.
Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич и Бургас.
От Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че с наличната снежна покривка и вятъра ще има условия за навявания.
За 4 области в страната е обявен и жълт код за сняг и поледици. Това са областите Добрич, Шумен, Варна и Бургас. В тези области до сутринта все още ще има снеговалежи. През деня вятърът ще бъде до силен, все още ще има условия за снегонавявания.