Берое с ключова победа над Хасково

В следващия кръг зелено-белите гостуват на шампиона Монтана

Женският баскетболен отбор на Берое записа много важна победа с 83:78 при домакинството си на Хасково 2012. Въпреки че изоставаха в големи периоди от срещата, в края старозагорки успяха да наложат волята си и да вземат третия си успех от началото на сезона в родния шампионат.

Иначе гостите започнаха по-добре срещата и в края на първата четвърт водеха в резултата с 26:19. До почивката преднината на тима от Хасково вече бе 10 точки – 34:44. С началото на второто полувреме „зелено-белите“ опитаха да си върнат инициативата, като в края на третата четвърт те изоставаха с 8 точки при 59:67.

Обратът за домакините настъпи в заключителните десет минути, през които беройки доминираха и в крайна сметка стигнаха до победата с 5 точки разлика – 83:78.

Над всички за Берое бе американката Моника Рийд, която приключи с впечатляващ дабъл-дабъл от 39 точки и 16 борби. Джазмин Пъркинс се включи с 13 точки и 11 борби, а Тайша Пай добави 12 и 7.

За гостите Дженифър О`Нийл също бе на ниво с 25 точки, 9 борби и 7 асистенции. Виолина Кочева вкара 21 точки, а Уолтия Рол се включи със 17 точки и 14 борби.

В следващия кръг зелено-белите гостуват на шампиона Монтана, докато Хасково приема Нефтохимик.

starozagorci.com