Бъчварова проведе работна среща и с ръководния състав на ОДМВР-Сливен

Министърът подчерта, че с предприетата национална спецоперация се цели по-завишено полицейско присъствие в малките населени места

На работна среща днес в Сливен министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и зам.-директорът на ГД „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров запознаха ръководството на областната дирекция на МВР с плана и набелязаните мерки за повишаване на сигурността.

Министър Бъчварова подчерта, че основната цел на предприетата национална специализирана операция е активизиране на охранителната дейност, така че да се гарантира по-завишено полицейско присъствие в малките населени места. Министър Бъчварова се увери в готовността на областната дирекция за ефективното реализиране на операцията. Тя оцени добрите практики и организация в работата на ОДМВР-Сливен по справяне с конвенционалната престъпност. Извършено е добро планиране на силите и средствата, отчетена е спецификата на отделните райони, работи се добре с кметовете и частните охранителни фирми – всичко това е от съществено значение за постигнатите добри резултати от дирекцията в Сливен, отбеляза вътрешният министър.

По време на срещата бе уточнено, че са предвидени 8 назначения на сътрудници по охрана, които да подпомогнат щата и да освободят ресурс за допълнително присъствие на полицейски служители в малките населени места. Дирекцията ще получи и 7 нови автомобила, както и средства за гориво и съпътстващо материално-техническо осигуряване, което да допринесе за успешното протичане на кампанията.

Очакванията са предприетите мерки да дадат бърз и видим резултат, който да повиши усещането за сигурност у гражданите.