Съветник на Георги Първанов е новия лидер на АБВ

Политика

15-01-2017, 16:18

Снимка:

kanal3.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първанов: Нинова зъбърка кашата с ген.Решетников

Константин Проданов е член на АБВ от самото и създаване

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”.

В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси. През 2014 г. е кандидат е за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски езици.

Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване.

По думите на партийния лидер, АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър. Константин Проданов посочи, че потенциални партньори биха могли да бъдат представители на нефашизоидния патриотичен спектър, но всичко трябва да е на принципа на идейна основа, защото хората няма да им го простят.