Обраха 28 милиона долара от Джони Деп

Актьорът съди своите бивши финансови мениджъри за нанесените щети

Американският актьор Джони Деп е подал съдебен иск срещу своите финансови мениджъри, които в продължение на 17 години сътрудничество са присвоили 28 милиона, спечелени от холивудската звезда, пише The Hollywood Reporter.

Според информация от юристите на Деп, мениджърите, които са работили с Деп от 1999-2016 и са го съветвали по финансови и данъчни въпроси, незаконно са присвоили 28 милиона долара.

"Г-н Деп е един от най-популярните и високо платени актьори в света, но също така е жертва на грубо нарушение на правилата от страна на неговите мениджъри, които са получили десетки милиони долари, уж въз основа на устно споразумение, но в действителност от неговите сметки.", казват адвокатите в изявление.

Според Джони Деп, в допълнение към кражбата на пари и имущество неговите мениджъри са направили данъчни нарушения и в резултат на техните действия са били загубени още 5,6 милиона долара. Също така около 10 милиона мениджърите на Деп са прехвърлили по сметките на трети лица без разрешение на актьора.

През 2016 г., Деп смени своите помощници с нови и нае адвокати, за да се изясни степента на злоупотребата на бившите му мениджъри по финансовите въпроси.